Допомогли клієнту розірвати шлюб за наявності двох неповнолітніх дітей

Номер справи: 333/11257/23

Посилання на судове рішення в реєстрі: 119577682

✅ Адвокатське бюро Юрконсалт успішно допомогло клієнту розірвати шлюб за наявності двох неповнолітніх дітей. Справа розглядалася Комунарським районним судом міста Запоріжжя і завершилася винесенням заочного рішення на користь нашого клієнта.

⚖️ Суд встановив, що сторони перебували у зареєстрованому шлюбі з 2018 року. Однак, подружнє життя не склалося через відсутність взаєморозуміння та любові один до одного. Було виявлено, що шлюбні стосунки не підтримуються, спільне господарство не ведеться, а спроби примирення сторін виявилися марними.

🔍 Суддя Михайлова А.В. керувалася статтями 111 та 112 Сімейного кодексу України, які передбачають, що суд може прийняти міри до збереження шлюбу, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства. У цьому випадку позивач вважала неможливим продовження шлюбних відносин з моральної точки зору, тому суд не зобов’язував її вживати заходів до примирення.

📝 В результаті судового розгляду було встановлено, що фактично шлюб між сторонами розпався, і його збереження суперечило б їх інтересам. Таким чином, суд ухвалив рішення задовольнити позов і розірвати шлюб, зареєстрований у 2018 році.

📄 Рішення суду набрало законної сили, і є документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу. Воно може бути переглянуте або оскаржене в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня проголошення.

💼 Адвокатське бюро Юрконсалт завжди готове надати клієнтам кваліфіковану юридичну допомогу у складних сімейних питаннях. Якщо ви перебуваєте у подібній ситуації, звертайтеся до нас за підтримкою.

#розірванняшлюбу #юридичнапідтримка #адвокатськебюро #розлучення #сімейнеправо #судовапрактика #адвокат #юрист #юрконсалт #працевитий

Клікніть щоб переглянути повний текст рішення суду:

Справа № 333/11257/23

Провадження № 2/333/1729/24

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2024 рокум. Запоріжжя

Комунарський районний суд міста Запоріжжя у складі:

головуючого суддіМихайлової А.В.,

за участю секретаря судового засіданняПанченко К.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, посилаючись на те, що з 27.01.2018 року вона перебуває з відповідачем у зареєстрованому шлюбі, від шлюбу мають двох неповнолітніх дітей. Сімейне життя з відповідачем не склалося через відсутність взаєморозуміння та любові один до одного, шлюбні стосунки не підтримують, спільне господарство не ведеться. На підставі вищевикладеного позивач вважає, що спільне життя та збереження сім`ї неможливе та просить розірвати шлюб.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилася, але надала заяву про розгляд справи без її участі, позов підтримує у повному обсязі, проти винесення заочного рішення не заперечує.

У судове засідання відповідач ОСОБА_2 не з`явився, про час і місце судового засідання повідомлений своєчасно та належним чином, будь-яких заяв до суду не надав.

Встановивши фактичні обставини справи і перевіривши їх доказами, суд дійшов до висновку про необхідність задоволення позову.

Судом встановлено, що сторони 27.01.2018 року зареєстрували шлюб, про що Мелітопольським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області видано Свідоцтво про шлюб серії НОМЕР_1 (актовий запис № 35).

Як встановлено судом, сімейне життя з відповідачем не склалося через відсутність взаєморозуміння та любові один до одного, шлюбні стосунки не підтримують, спільне господарство не ведеться.

Згідно ст. 111 СК України суд приймає міри до збереження шлюбу, якщо це не суперечить моральним засадам суспільства. В даному випадку, позивач вважає неможливим з моральної точки зору, продовжувати шлюбні відносини, тому суд не може зобов`язати її прийняти заходи до примирення.

Відповідно до статті 112 СК України суд з`ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, що мають істотне значення.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що шлюб між сторонами не може бути збережений, оскільки факти, встановлені у справі, свідчать про те, що він фактично розпався, збереження сім`ї неможливо та суперечить їх інтересам, у зв`язку з чим позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 111, 112 Сімейного кодексу України, ст.ст. 200, 206, 258, 263- 265, 354-355 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, – задовольнити.

Шлюб, зареєстрований 27.01.2018 року Мелітопольським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (актовий запис № 35) між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , – розірвати.

Рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, є документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на поданні заяви про його поновлення – якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення до Запорізького апеляційного суду через Комунарський районний суд м. Запоріжжя. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Суддя Комунарського районного суду

м.ЗапоріжжяА.В.Михайлова

😎 Потрібна консультація?

2 thoughts on “Допомогли клієнту розірвати шлюб за наявності двох неповнолітніх дітей

  1. Віктор123 says:

    Хочу висловити вдячність адвокатському бюро Юрконсалт за допомогу у моїй справі. Особливо дякую Денису Димитрашко за професіоналізм і підтримку. Справа була вирішена на мою користь. Рекомендую!

    Віктор123

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *