Зупинення уповноваженим представником ТЦК та СП на вулиці

📌 Старший групи оповіщення або уповноважений представник ТЦК та СП зупиняє (підходить до) громадянина, відрекомендовується та повідомляє про мету зупинки чи спілкування.

📜 На вимогу громадянина, уповноважена особа пред’являє свій паспорт (посвідчення офіцера, військовий квиток, службове посвідчення) та документи, що підтверджують право вручати повістки. В свою чергу, громадянину пропонується пред’явити його паспорт та військово-обліковий документ (зокрема в електронній формі).

📝 Якщо особа підлягає оповіщенню відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації або керівника РТЦК та СП про мобілізацію, їй вручається повістка.

📋 У разі відмови від отримання повістки, уповноважений представник складає акт відмови (додаток 2), який:
🔹 підписують не менш як 2 члени групи оповіщення;
🔹 оголошується громадянину;
🔹 реєструється та подається керівнику РТЦК та СП для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

🚓 Якщо особа відмовляється прослідувати до РТЦК та СП, поліцейський, що входить до складу групи оповіщення, затримує та доставляє громадянина до такого центру на підставі ст. 261 і 262 КУпАП.

🔍 Особливості оповіщення осіб на військовому обліку в розвідувальних органах та органах СБУ визначаються керівниками цих органів.

👨‍⚖️ Для отримання більш детальної інформації та юридичної консультації, звертайтесь до адвоката Геннадія Працевитого або до Адвокатського бюро “Юрконсалт”.

#юридичнатема #оповіщення #мобілізація #право #адміністративнеправо #ТЦК #Юрконсалт #адвокат #правопорядок #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *