Прибрано з умов відстрочки доглядачам за особами з інвалідністю ІІ групи обов’язкову наявність рішення ЛКК

🔹 Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову від 7 червня, яка змінює перелік документів, необхідних для отримання відстрочки для доглядачів за особами з інвалідністю. Ці зміни стосуються осіб з інвалідністю ІІ групи.

🔹 Уряд виключив з цього переліку необхідність подання висновку лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) про потребу в постійному догляді для осіб з інвалідністю ІІ групи. Відтепер, для отримання відстрочки під час мобілізації, зазначений висновок не є обов’язковим документом.

🔹 Зміни внесено до підпункту 13 пункту 1 додатка 5 до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року № 560.

🔹 Документи для отримання відстрочки змінено наступним чином: доглядачі за особами з інвалідністю І чи ІІ групи мають надавати документи, які підтверджують родинні зв’язки і неможливість іншими особами забезпечити догляд. Докладніше, такий перелік включає документи про інвалідність, потребу в постійному догляді або обмеження свободи потенційного доглядача.

🔹 Для осіб, які потребують догляду, залишається необхідність надавати один із документів, що підтверджує інвалідність, зокрема, довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус.

🔹 Також нормативні документи передбачають зазначення відсутності інших осіб, які можуть забезпечити догляд, в акті про встановлення факту здійснення постійного догляду.

🔹 Адвокат Геннадій Працевитий з Адвокатського бюро “Юрконсалт” наголошує, що ці зміни значно спрощують процедуру отримання відстрочки для доглядачів, що є позитивним кроком у забезпеченні прав таких осіб.

🔹 Відповідні зміни затверджено постановою КМУ від 7 червня 2024 року № 675.

🔹 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Google Новини, а також на Viber, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

#Кабмін #відстрочка #інвалідність #зміни #законодавство #військова_служба #мобілізація #АдвокатськеБюроЮрконсалт #ГеннадійПрацевитий #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *