Перелік документів для проходження МСЕК

✉️ Уряд уточнив перелік документів для проходження МСЕК постановою від 3 травня 2024 року № 501.

📌 Для проходження МСЕК тепер необхідно подати:

📁 Паспорт громадянина України та витяг з реєстру територіальної громади (у разі пред’явлення ID картки).

📁 Довідку про взяття на облік ВПО (за наявності).

📁 Довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або копію сторінки паспорта з відміткою про відмову від прийняття такого номера.

📁 Військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, посвідчення про приписку до призовної дільниці або довідку ТЦК та СП про перебування на військовому обліку (для чоловіків віком від 18 до 60 років).

📁 Паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства, для іноземців та осіб без громадянства.

📁 Довідку про перебування у місцях несвободи внаслідок збройної агресії або інтернування в нейтральних державах, або рішення Комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи (для відповідних осіб).

💼 Лікарсько-консультативні комісії подають до МСЕК такі медичні документи:

📑 Направлення на огляд комісії.

📑 Медичні документи, що стосуються захворювання чи стану здоров’я, відповідно до якого особу направлено на огляд.

📋 Виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого:
– при стаціонарному лікуванні — лише дані, на підставі яких встановлено ступінь важкості захворювання або діагноз, який розглядатиметься комісією;
– при амбулаторному лікуванні — за останній рік із закладу охорони здоров’я, де проводилося лікування або обстеження.

📝 Результати лабораторних, інструментальних, променевих та інших обстежень, що підтверджують діагнози або стани здоров’я та ступінь їх важкості.

📝 План медичної та професійної реабілітації (за наявності).

📝 Копію індивідуального реабілітаційного плану (за наявності).

📝 Постанову (довідку) ВЛК, свідоцтво про хворобу або витяг з протоколу засідання штатної ВЛК, направлення командира в/ч або ТЦК та СП на встановлення ступеня втрати працездатності (для діючих військовослужбовців або осіб звільнених з військової служби).

📝 Документи, що підтверджують причинний зв’язок інвалідності (за наявності).

📝 Документи про безперервну тимчасову непрацездатність протягом 4-х місяців з дня її настання чи у зв’язку з одним і тим самим захворюванням протягом 5-ти місяців з перервою за останні 12 місяців, а у разі захворювання на туберкульоз — протягом 10 місяців з дня настання непрацездатності (за наявності):
– інформацію про медичний висновок про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я;
– листки непрацездатності, що засвідчують тимчасову непрацездатність у паперовій формі.

📜 Комісія приймає документи за умов стійкого чи необоротного характеру захворювання, а також у разі безперервної тимчасової непрацездатності не пізніше ніж через 4 місяці з дня її настання чи у зв’язку з одним захворюванням протягом 5 місяців з перервою за останні 12 місяців. У разі туберкульозу — протягом 10 місяців з дня настання непрацездатності.

🔗 Адвокатське бюро “Юрконсалт” завжди готове надати юридичну консультацію щодо проходження МСЕК та допомогти з оформленням необхідних документів.

#юрист #право #МСЕК #законодавство #документи #Україна #зміни #уряд #Юрконсалт #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *