Представники ТЦК та СП можуть вручати повістки в межах адміністративної території

📜 Хто може вручати повістки?

🏢 Представники ТЦК та СП можуть вручати повістки в межах адміністративної території, на яку поширюються їхні повноваження. Це означає, що вони діють у рамках території відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

🏛️ Представники структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій) виконують дане завдання у межах адміністративної території, підпорядкованої їхньому підрозділу.

🏠 Представники виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад уповноважені діяти в адміністративних межах населених пунктів та територій, керівництво яких вони здійснюють.

🏭 Представники підприємств, установ, організацій здійснюють вручення повісток на території відповідних підприємств, установ чи організацій та в місцях виконання працівниками своїх обов’язків.

🕵️ Представники підрозділів розвідувальних органів, СБУ мають право вручати повістки резервістам та військовозобов’язаним, які перебувають на військовому обліку в цих органах, на всій території України.

🙋 Чи будь-який представник зазначеного органу може вручити повістку?

❌ Ні. Призначення представників ТЦК та СП, підрозділів держадміністрацій, виконавчих органів рад та підприємств здійснюється наказом керівника, що є підставою для видачі відповідного посвідчення.

📃 Посвідчення особи, яка має право вручати повістки, видається головою чи начальником обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, міської держадміністрації (військової адміністрації). Воно засвідчується особистим підписом керівника та гербовою печаткою, дійсне лише на території, для якої видано, при наявності паспорта громадянина, посвідчення офіцера або військового квитка.

🏘️ Повістки за місцем проживання можуть вручатися через дільниці оповіщення, отриманих від територіальних центрів комплектування, або за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання представниками держадміністрацій та виконавчих органів рад.

👥 Повідомлення за місцем роботи або навчання військовозобов’язаних та резервістів може здійснюватися представниками підприємств, установ, організацій, освітніх закладів, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також групами оповіщення з відповідними представниками, поліцейськими та керівниками багатоквартирних будинків.

🖋️ У разі додаткових запитань щодо вручення повісток, звертайтесь до адвоката Геннадія Працевитого з Адвокатського бюро “Юрконсалт”.

#повістка #закон #юридична_допомога #ТЦК #вручення_повісток #адміністрація #військовозобов’язані #резервісти #Юрконсалт #адвокат #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *