Уряд прибрав з умов надання відстрочки доглядальникам за особами з інвалідністю ІІ групи обов’язкову наявність висновку ЛКК

📝 Кабінет Міністрів України постановою №560 виключив висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) з переліку документів, які мають подавати особи, що здійснюють догляд за батьками з інвалідністю ІІ групи для отримання відстрочки. Це стало можливим завдяки змінам від 7 червня до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів.

📄 Раніше для підтвердження відстрочки таких осіб вимагалося подання висновку ЛКК, який не був передбачений законом 3633-lX про посилання мобілізації. Тепер цей документ більше не входить до переліку необхідних для отримання відстрочки.

📅 Постанова Кабміну від 7 червня передбачає можливість дистанційної постановки на військовий облік для призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які перебувають за межами України понад три місяці. Вони можуть здійснювати цей процес без особистого відвідування районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

📧 Уряд надав право районним (міським) ТЦК та СП надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

👨‍⚖️ Компанія Адвокатське бюро “Юрконсалт” заохочує громадян слідкувати за змінами у законодавстві, аби завжди бути в курсі актуальних вимог та порядку дій.

#ЮридичніНовини #ВійськовийОблік #Відстрочка #АдвокатськеБюроЮрконсалт #ЗміниЗакону #Кабмін #Мобілізація #ЛКК #ЗаконодавствоУкраїни #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *