Документи, що подаються військовозобов’язаними для отримання відстрочки від призову

⚖️ Документи, що подаються військовозобов’язаним для отримання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, згідно зі статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, передбачають наступне. Відстрочка може бути отримана жінками та чоловіками, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, за виключенням тих, хто має заборгованість із сплати аліментів на суму, що перевищує три місячні платежі.

📄 Для підтвердження підстав, військовозобов’язаний повинен надати свідоцтво про народження дітей (трьох і більше) із зазначенням батьківства. А також один із наступних документів:
– свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю (батьком) дітей,
– або рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком (матір’ю),
– або рішення органу опіки і піклування про визначення місця проживання з тим з батьків, який є військовозобов’язаним,
– або письмовий договір між батьками про проживання дітей та участь другого з батьків у їх вихованні,
– або рішення суду про встановлення факту утримування дитини військовозобов’язаним відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України,
– а також договір про сплату аліментів на дитину.

👨‍⚖️ Зверніться до Адвокатського бюро “Юрконсалт” або адвоката Геннадія Працевитого для отримання професійної юридичної допомоги у оформленні документів та супроводу процесу отримання відстрочки.

#військовийобов’язок #мобілізація #відстрочка #алімент #Юрконсалт #законодавство #воєннийусловий #адвокат #ГеннадійПрацевитий #адвокат #юрист #юрконсалт #ua #запоріжжя #рек #ukraine

😎 Потрібна консультація?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *