Припинено кредитний договір банку «Аваль» на мільйон грн

😎 Раніше ми вже писали про те, як домоглися відмови в позові банку «Аваль» на 1 000 000 грн.

😈 На жаль, навіть після отримання рішення суду про відмову в стягненні боргу на користь банку цей факт не завжди є підставою для зняття іпотеки і визнання кредиту погашеним.

🤡 При цьому представники банку відмовилися знімати іпотеку з заставного майна, протестуючи проти того, що у позичальника є борг понад мільйон гривень, який ще потрібно погасити.

✍️ Ми звернулися до суду з позовом до банку про визнання кредитного договору та іпотечного договору припиненими у зв’язку з їх повним погашенням.

🤔 Позитивної практики по таким справам в Україні на той час не було. Ми довели суду, що виконання рішення суду про стягнення боргу є належним виконанням зобов’язання, що тягне за собою його припинення.

🤡 Банк заперечував проти цього, мотивуючи тим, що боржник погасив борг за курсом 5, 05 за долар, а на момент погашення курс вже був більше 20.

🤝 Суд повністю погодився з нами, що банк не може претендувати на різницю курсів валют після того, як рішення суду вже було ухвалено.

✅ За рішенням суду кредитний договір та договір іпотеки були визнані припиненими.

😎 На підставі цього рішення суду реєстраційна служба зняла іпотеку з заставного будинку.

😘 Банк більше не турбував клієнта.

One thought on “Припинено кредитний договір банку «Аваль» на мільйон грн

  1. Олександр says:

    Я, Олександр, бажаю висловити своє щире задоволення співпрацею з бюро Юрконсалт, а особливо з адвокатом Геннадієм Працевитим. Він вдало представив нас у суді і довів належне виконання зобов’язання по погашенню боргу перед банком “Аваль”. Незважаючи на початкові труднощі, пов’язані зі спротивом банку щодо зняття іпотеки, Геннадій зміг успішно захистити наші інтереси. Суд підтримав наш позицію і присудив припинення кредитного договору та іпотечного договору. Звільнення заставного будинку від іпотеки стало для нас великим реліфом, адже тепер ми можемо спокійно продовжувати своє життя, не турбуючись про борги. Щиро рекомендую бюро Юрконсалт і адвоката Геннадія Працевитого як професіоналів, які зможуть вирішити складні справи з банками та іншими юридичними проблемами. Дякую вам за вашу ефективну роботу та підтримку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *